Fotonordicin Messujen MESSUT

Fotonordic järjestää ensimmäisenä näillä leveyspiireillä kaikkien kuvaajien tapahtuman, eli Messujen MESSUT.

Messujen MESSUILLA pääset tutustumaan kuvaustuotteisiin monipuolisesti laidasta laitaan, olit sitten video- tai valokuvaaja, ammattilainen tai harrastaja. Tapahtumassa kohtaavat alan parhaat merkit lippulaivatuotteidensa kanssa. Esittelyssä muun muassa huippuluokan kameroita, laaja kattaus objektiiveja, mikrofoneja eri tarpeisiin, jalustoja niin studioon kuin reissuun, sekä reppuja ja studiotarvikkeita jokaiseen makuun. Messujen MESSUILLA esiintyy myös liuta eturivin valokuvaajia: Eeva Mäkinen, Jari Peltomäki, Jari "Jarcce" Romppainen sekä Petri Puurunen.

Tervetuloa kokemaan kuvausalan uudet tuulet Ouluun Fotonordicin Messujen MESSUILLE!

Päivä: lauantai 11.6.2022
Kello: 11–17
Paikka: Oulun NMKY:n juhlasali (Raatintie 7, 90100 Oulu)
Tapahtuma on ilmainen.
HUOMIO: Toimimme voimassa olevien koronaohjeistusten mukaisesti!

Aikataulu:
Jari “Jarcce” Romppainen klo 11:30
Petri Puurunen klo 12:30
Eeva Mäkinen klo 14:00
Jari Peltomäki klo 16:00

Esittelijät:
Sigma
Sony (uusi A1 ja A7 IV)
Foka (Laowa, Benro, Shimoda)
Color Kolmio (Fuji, Elinchrom. Mukana mm. uutuudet: X-H2S, sekä XF150-600mm!)
Focus Nordic (Samyang, Smallrig, Nanlite)
Olympus (OM System)
Studiotec / Zoom
Tura Scandinavia
Rode
Rotolight

Täältä pääset messujen MESSUJEN Facebook-tapahtumaan.

Sanakirjaan voisi lisätä lintukuvaaja-sanan synonyymiksi yhden nimen ja se on Jari Peltomäki. Tämä Olympus-mies on rämpinyt metsiä ja mantuja upeiden luontokuvien perässä jo vuosia, ja siinä ohessa synnyttänyt monia kirjoja ja lukuisia näyttelyitä ihmisten ihasteltavaksi. Jarilla on vakaa ymmärrys ja tuntemus sekä luonnosta että kamerakalustosta, joten kannattaa tulla kuuntelemaan Messujen MESSUILLE mitä tällä herralla on sanottavaa.Eeva Mäkinen on maailmaa nähnyt luontoretkeilijä sekä valokuvaaja. Hänet löytää usein haahuilemasta kotimaan metsistä tai valloittamasta suurempia maisemia ulkomailta.Nikonilla kuvaavaa Eevaa kiehtovat yksinkertaiset ja esteettiset maisemat ja se näkyy hänen taidokkaissa kuvissaan. Messujen MESSUILLA Eeva kertoo vuodenaikojen eri teemoista.
Petri Puurunen on valokuvauksen moniosaaja. Työkalupakista löytyy osaamista laidasta laitaan dronekuvauksesta, filttereiden syvälliseen osaamiseseen ja monipuolisen kaluston hallintaan. Petrin voi bongata kuvaamassa niin kaupungin sykkeestä kuin luonnon syleilystä. Petri on Fotonordicin luottomies, jonka ajatukset ja tunnelmalliset kuvat inspiroivat jokaista kuvaajaa.

Valo- ja videokuvaaja Jari “Jarcce” Romppainen haluaa välittää kuvillaan tunnelmaa ja saada ihmisen pysähtymään. Vuodenvaihteen tienoilla hän pysäyttikin – koko maailman. Jarccen vaikuttava suksilta kuvattu revontulivideo sai miljoonia katsojia ja sitä pyöritettiin medioissa ympäri maailman. Supersuosioon huikeilla luontokuvillaan noussut kuvaaja tuo Messujen MESSUILLE palan Lappia mukanaan.

15.6.2022

Fujifilm X-T4 Islannissa (Toni Eskelinen)

Valokuvaaja Toni Eskelinen testasi Fujifilm X-T4 kameraa 16-55mm f/2.8 objektiivin kanssa tosi toimissa Islannissa.
9.6.2022

Ricoh Theta X testissä (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen testaili Ricoh Theta X:ää asuntojen virtuaalikierrosten merkeissä ja totesi sen päteväksi 360 kuvauksiin.
17.5.2022

Fotonordicin Messujen MESSUT 11.6.2022

Fotonordic järjestää ensimmäisenä näillä leveyspiireillä kaikkien kuvaajien tapahtuman, eli Messujen MESSUT.
6.5.2022

Irix Cine – Hyppy cinelinssien maailmaan (The Story)

Cinelinssejä on tullut viime vuosina markkinoille yhä enemmän ja ne ovat hinnaltaankin aiempaa edullisia. Tuotantoyhtiö The Story kuvasi Irixin cinelinsseillä lyhytelokuvan.
10.3.2022

Sigman Fujifilm-primet ensitestissä (Tuomas Valtanen)

Sigma julkaisi vihdoin ensimmäiset prime-objektiivit Fujille. Katuvalokuvaaja Tuomas Valtanen pääsi testaamaan objektiivien demoversioita Helsingin kaduille.
28.2.2022

Testissä Godox TT685IIc -salama (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen sai testiin Godoxin uuden TT685c -salaman MkII-version. Lue mitä mieltä mygearphoto oli tästä budjettisalamasta!
21.2.2022

Ensituntumaa: Sony A7IV (Petri Puurunen)

Petri Puurunen testasi uuden Sony A7IV:n ja tässä blogi Petrin ensikosketuksista laitteeseen.
11.2.2022

Fotonordicin Hepen kuvauskalusto

Tässä katsaus Fotonordicin Hepen kuvauskalustoon, jolla on kuvattu esimerkiksi Suomen lumilautamaajoukkueen harjoitusleirejä ja kilpailumatkoja.
5.2.2022

Fotonordicin Jarin kuvauskalusto

Tässäpä kurkkaus Fotonordicin pitkäaikaisimman työntekijän, Jarin kameralaukkuun. Canon-miehen kalustoon kuuluu muun muassa riistakamera, jonka kuviin ei ole vielä ilvestä tallentunut vaan jotain aivan muuta.
26.1.2022

Fotonordicin Jaanin kuvauskalusto

Fotonordicilla vastaanotossa, asiakaspalvelussa ja tiskillä työskentelevä Jaani päästää meidät tällä kertaa kurkistamaan kuvausreppujensa sisältöön.
26.1.2022

Talven ihmemaata taltioimassa

Fotonordicin Juuso kirjasi parhaat ohjeet ja vinkit, joiden avulla olet astetta valmiimpi talvisiin kuvausseikkailuihin.
26.1.2022

Katuvalokuvaajan mietteitä ja vinkkejä (Tuomas Valtanen)

Katuvalokuvauksessa tallennetaan jokapäiväistä elämää julkisella paikalla. Lue katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen kattava blogi katuvalokuvauksesta!
25.1.2022

Ensituntumaa: DJI Mavic 3 Flymore-combo (Petri Puurunen)

Valokuvaaja Petri Puurunen otti ensituntumaa uuteen DJI Mavic 3 -droneen. Lue blogistamme Puurusen mietteet uudesta kopterista.
14.1.2022

Fotonordicin Jaakon kuvauskalusto

Tällä sivulla on listattuna Fotonordicin Jaakon luottokalusto kuvauksiin.
13.1.2022

Fotonordicin Juuson kuvauskalusto

Tässä on listattuna Juuson luottokamat, joilla hän hoitaa kaikki kuvaukset!
14.12.2021

5 vinkkiä matkakuvaamiseen (Teppo Tirkkonen)

Teppo Tirkkonen on matkailu- ja seikkailuvalokuvaaja Oulusta. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Aurinkomatkat, Finnair ja Revolution Race. Kaupallisten töiden ohella Teppo kuvaa omia projekteja, usein Pohjois-Suomessa. Hyvä matkakuva herättää katsellessa välittömästi tunteen: ”Haluan mennä tuonne!” Se on missioni aina, kun lähden matkalle kuvaamaan. Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi jokainen meistä on muuttanut matkustustapojaan ja mielestäni matkakuvausta voi yhtä hyvin harrastaa myös omalla paikkakunnalla tai lähistöllä. Tässä siis viisi vinkkiä matkakuvaukseen!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 2

Lintuja on kaikkialla ja ne ovat kauniita. Sen vuoksi ne ovat varmaankin niin suosittuja kuvauskohteita? Suomessa lintuja on helpoin lähestyä kaupunkien puistoissa tai ruokintapaikoilla, missä ne ovat tottuneet ihmisiin. Muuttoaikoina taas kosteikot, niemenkärjet ja ulkosaaristo ovat hyviä kuvauspaikkoja.
27.9.2021

Koirakuvauksen perusteet (Paula Grekelä / Koiravalokuvausta Lapista)

Kiinnostaako koirakuvaus? Katso alta Paula Grekelän (Koiravalokuvausta Lapista) ohjeet, joilla pääsee hienosti alkuun karvakavereiden kuvaamisessa!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 1

Lintu- ja luontokuvauksen suosio on 2000-luvulla satakertaistunut. Linnut ovat kauniita ja kuvauksellisia, joten ei ole mikään ihme, että lintukuvaus on niin suosittua.
23.9.2021

Revontulia metsästämässä (Samuli Rosenberg)

Revontulien aika on täällä! Katso alta valokuvaaja Samuli Rosenbergin vinkit, joiden avulla saat taivaantulet ikuistettua!

Sisältö-sivut

Selaa tuoteryhmiä

Asiakastili

Ostoskorisi on tyhjä