Testissä Godox TT685IIc -salama (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen sai testiin Godoxin uuden TT685c -salaman MkII-version. Lue mitä mieltä mygearphoto oli tästä budjettisalamasta!

Yleistä

Godox julkaisi TT685c-mallista uuden MkII -version. Sain tämän tuoreen “budjettisalaman” testiin Fotonordicilta muutamaksi viikoksi.

Vanhassa versiossa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta kyseiseen malliin ei ole enää ole tullut päivityksiä 2019 Toukokuun jälkeen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että uusissa rungoissa salama ei enää välttämättä toimi oikein. Tuikun ensimmäinen versio ei esimerkiksi toimi halutulla tavalla Canon R5 -rungossa. ETTLII + HSS ollessa käytössä salama ampuu käytännössä aina täydellä teholla. Toivoin, että tämä “ominaisuus” olisi korjattu MkII-versiossa heti julkaisusta lähtien, mutta näin ei ollut. Uusi salama käyttäytyy täysin samalla tavalla ollessa R5 -rungossa kiinni. Uskoisin kuitenkin, että tähän malliin tulee päivityksiä tulevaisuudessa, mitä en näe tapahtuvan enää vanhalle mallille. Sanottakoon vielä, että vanhemmilla rungoilla kuten esimerkiksi Canon 5DMarkIV & EOS-R tämän uuden salaman kanssa ei ole ongelmia.

Ensivaikutelma

Uusi salama on nopeasti tarkasteltuna hyvin samanlainen, kuin vanha niin ulkoisesti kuin käyttöliittymältään. Tarkempi syynäys paljastaa kuitenkin useamman parannuksen, mutta niistä hieman myöhemmin. Salaman mukana tulee säilytyspussi ja jalka, jolla sen saa kätevästi pystyyn, jos käyttää esimerkiksi ulkoista salamanohjausta langallisesti tai langattomana triggerin kanssa.

Käyttö

Salama toimii neljällä AA-kokoisella paristolla tai akulla. Suosittelen välttämään kuitenkin paristojen käyttöä, koska niiden virranantokyky ei ole lähellekään samaa luokkaa, kuin uudelleen ladattavien. Akuissakin on paljon eroa merkkien ja mallien välillä, hyväksi todettuja on Panasonic Eneloop PRO ja samalta linjastolta tulevat IKEA LADDA 2450, jotka ovat yli puolet halvempia kuin Panasonicin identtiset kennot. Yhdellä latauksella salamasta saa käytännössä irti noin 300-500 välähdystä tehosta riippuen. Edestä löytyy myös portti ulkoiselle virtalähteelle, jos tiedossa on hieman pidempi kuvaussessio.

Toiminnot eivät ole paljoa muuttuneet vanhasta, käytettävissä ovat edelleen ETTLII, Manual ja lähetin/vastaanotin -tilat. Manuaalina on nyt uutena ominaisuutena valittavissa tehot lyhyemmin askelin (22kpl/0,1 vs. 0,3). Valintapyörä on muuttunut pelkästä yhden toiminnon mallista monivalintaiseen, josta voi nyt nopeasti vaihtaa tehoa, zoomia, tilaa (ETTLII-M-MULTI) ja pitkään lukon kuvaketta painamalla voi aktivoida lukitustilan.

Uutena ominaisuutena salamassa on TCM, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että voit valottaa ensimmäisen kuvan ETTL:llä ja jatkaa tämän jälkeen manuaalina. Salaman teho pysyy näin vakiona, jos niin halutaan.

Erot

Uusi malli on aavistuksen isompi kooltaan, mutta paino on pystytty pitämään grammalleen samana. Lukitusmekanismi on nyt mallia “pika”, joka on tervetullut uudistus. Välähdyspää kääntyy hieman enemmän vanhaan verrattuna, hajoitinlevy on nyt enemmän mattamainen.

TT685IIc Hyvät puolet

  • Lukitusmekanismi.
  • 0,1-askeleen tehonsäätö.
  • Hinta/laatu edelleen huippuluokkaa.
  • Uusi TCM-tila.
  • Hätätilanteessa AA-paristoja saatavilla kaikkialta, jos virta loppuu kesken keikan.


TT685IIc Huonot puolet

  • Ennen firmware-päivitystä ei tukea HSS:lle (R3, R5 ja R6).
  • Hieman isompi mitä edellinen malli (paino täysin sama).
  • Takanäyttö samalla tasolla kuin runko, vanhassa mallissa paremmin suojattuna syvennyksessä estäen naarmut/kolhut.

Yhteenveto

Godox on selvästi kuunnellut käyttäjiä ja parannellut vanhan mallin heikkouksia. Muutokset ovat pieniä, mutta toivottuja.

TT685IIc on toimiva salama hyvillä ominaisuuksilla kilpailukykyiseen hintaan, tätä voi suositella niin harrastajalle, kuin myös ammattilaiselle.

Kun Godox saa vielä tälle salamalle toimivan firmware-päivityksen uusillekin rungoille niin tästä saa paljon irti tulevaisuudessakin!

Mika Mäkinen

@mygearphoto


17.5.2022

Fotonordicin Messujen MESSUT 11.6.2022

Fotonordic järjestää ensimmäisenä näillä leveyspiireillä kaikkien kuvaajien tapahtuman, eli Messujen MESSUT.
6.5.2022

Irix Cine – Hyppy cinelinssien maailmaan (The Story)

Cinelinssejä on tullut viime vuosina markkinoille yhä enemmän ja ne ovat hinnaltaankin aiempaa edullisia. Tuotantoyhtiö The Story kuvasi Irixin cinelinsseillä lyhytelokuvan.
10.3.2022

Sigman Fujifilm-primet ensitestissä (Tuomas Valtanen)

Sigma julkaisi vihdoin ensimmäiset prime-objektiivit Fujille. Katuvalokuvaaja Tuomas Valtanen pääsi testaamaan objektiivien demoversioita Helsingin kaduille.
28.2.2022

Testissä Godox TT685IIc -salama (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen sai testiin Godoxin uuden TT685c -salaman MkII-version. Lue mitä mieltä mygearphoto oli tästä budjettisalamasta!
21.2.2022

Ensituntumaa: Sony A7IV (Petri Puurunen)

Petri Puurunen testasi uuden Sony A7IV:n ja tässä blogi Petrin ensikosketuksista laitteeseen.
11.2.2022

Fotonordicin Hepen kuvauskalusto

Tässä katsaus Fotonordicin Hepen kuvauskalustoon, jolla on kuvattu esimerkiksi Suomen lumilautamaajoukkueen harjoitusleirejä ja kilpailumatkoja.
5.2.2022

Fotonordicin Jarin kuvauskalusto

Tässäpä kurkkaus Fotonordicin pitkäaikaisimman työntekijän, Jarin kameralaukkuun. Canon-miehen kalustoon kuuluu muun muassa riistakamera, jonka kuviin ei ole vielä ilvestä tallentunut vaan jotain aivan muuta.
26.1.2022

Fotonordicin Jaanin kuvauskalusto

Fotonordicilla vastaanotossa, asiakaspalvelussa ja tiskillä työskentelevä Jaani päästää meidät tällä kertaa kurkistamaan kuvausreppujensa sisältöön.
26.1.2022

Talven ihmemaata taltioimassa

Fotonordicin Juuso kirjasi parhaat ohjeet ja vinkit, joiden avulla olet astetta valmiimpi talvisiin kuvausseikkailuihin.
26.1.2022

Katuvalokuvaajan mietteitä ja vinkkejä (Tuomas Valtanen)

Katuvalokuvauksessa tallennetaan jokapäiväistä elämää julkisella paikalla. Lue katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen kattava blogi katuvalokuvauksesta!
25.1.2022

Ensituntumaa: DJI Mavic 3 Flymore-combo (Petri Puurunen)

Valokuvaaja Petri Puurunen otti ensituntumaa uuteen DJI Mavic 3 -droneen. Lue blogistamme Puurusen mietteet uudesta kopterista.
14.1.2022

Fotonordicin Jaakon kuvauskalusto

Tällä sivulla on listattuna Fotonordicin Jaakon luottokalusto kuvauksiin.
13.1.2022

Fotonordicin Juuson kuvauskalusto

Tässä on listattuna Juuson luottokamat, joilla hän hoitaa kaikki kuvaukset!
14.12.2021

5 vinkkiä matkakuvaamiseen (Teppo Tirkkonen)

Teppo Tirkkonen on matkailu- ja seikkailuvalokuvaaja Oulusta. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Aurinkomatkat, Finnair ja Revolution Race. Kaupallisten töiden ohella Teppo kuvaa omia projekteja, usein Pohjois-Suomessa. Hyvä matkakuva herättää katsellessa välittömästi tunteen: ”Haluan mennä tuonne!” Se on missioni aina, kun lähden matkalle kuvaamaan. Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi jokainen meistä on muuttanut matkustustapojaan ja mielestäni matkakuvausta voi yhtä hyvin harrastaa myös omalla paikkakunnalla tai lähistöllä. Tässä siis viisi vinkkiä matkakuvaukseen!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 2

Lintuja on kaikkialla ja ne ovat kauniita. Sen vuoksi ne ovat varmaankin niin suosittuja kuvauskohteita? Suomessa lintuja on helpoin lähestyä kaupunkien puistoissa tai ruokintapaikoilla, missä ne ovat tottuneet ihmisiin. Muuttoaikoina taas kosteikot, niemenkärjet ja ulkosaaristo ovat hyviä kuvauspaikkoja.
27.9.2021

Koirakuvauksen perusteet (Paula Grekelä / Koiravalokuvausta Lapista)

Kiinnostaako koirakuvaus? Katso alta Paula Grekelän (Koiravalokuvausta Lapista) ohjeet, joilla pääsee hienosti alkuun karvakavereiden kuvaamisessa!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 1

Lintu- ja luontokuvauksen suosio on 2000-luvulla satakertaistunut. Linnut ovat kauniita ja kuvauksellisia, joten ei ole mikään ihme, että lintukuvaus on niin suosittua.
23.9.2021

Revontulia metsästämässä (Samuli Rosenberg)

Revontulien aika on täällä! Katso alta valokuvaaja Samuli Rosenbergin vinkit, joiden avulla saat taivaantulet ikuistettua!

Sisältö-sivut

Selaa tuoteryhmiä

Asiakastili

Ostoskorisi on tyhjä