Irix Cine – Hyppy cinelinssien maailmaan (The Story)

Cinelinssejä on tullut viime vuosina markkinoille yhä enemmän ja ne ovat hinnaltaankin aiempaa edullisia. Tuotantoyhtiö The Story kuvasi Irixin cinelinsseillä lyhytelokuvan.

Objektiivivalikoima tuntuu lisääntyvän markkinoilla jatkuvasti. Paljon erilaisia vaihtoehtoja eri valmistajilta, mikä on tietysti ostajan näkökulmasta positiivinen asia. Useat vaihtoehdot tuovat kuitenkin oman haasteensa sen sopivimman valitsemiseen – onhan objektiivi arvokas investointi.

Cinelinssien maailmaan on tullut viime vuosina yhä edullisempia ja kompaktimpia vaihtoehtoja. Vain reilu viitisen vuotta vanha linssibrändi, Irix, on tuonut markkinoille oman tuotantonsa monikäyttöisillä ja laadukkailla objektiiveillaan.

Irix Cine 45mm T1.5

Ensimmäinen cinelinssi omissa hyllyissämme oli Irix Cine -sarjan 45mm T1.5. Äärimmäisen kevyt, pienikokoinen ja kestävästä magnesiumseoksesta tehty cinelinssi löysi saapumisensa jälkeen itsensä lähes kaikista tuotannoista.

Tuotimme viime vuoden puolella yhden lyhytelokuvan, jonka kuvapuoli on täysin Irixin 45mm:n käsialaa.

Moniin tilanteisiin

Pienen koon ja kevyen rakenteensa ansiosta Irix Cine -sarjan linssit soveltuvat moneen eri käyttötarkoitukseen – oli se gimbaalissa tai raskaammassa setupissa kiinni. Noin 1,1kg:n painoinen 45mm Irix on kevyt, kuten Irix Cine -sarjan muutkin linssit.

Lähtökohtaisestihan cinelinssit ovat suurehkoja, sekä usein painaviakin ja operoinnin osalta vaativat myös enemmän resursseja.

Virallisista teknisistä tiedoista käy ilmi, että Irix Cine -sarjan linssien painot kuitenkin hieman eroavat toisistaan.

Meillä ei ole kokemusta linssien vaihdoista gimbaaliin, joten näiden tietojen osalta esimerkiksi gimbaalin tasapainottaminen saattaa olla aiheellista vaihtojen yhteydessä.

Tarkennusmoottoria ei tarvitse kuitenkaan siirtää, kun aukko- sekä tarkennusrenkaat ovat sijoitettu linsseissä samoille paikoille.

Linssien piirto on itsessään terävää ja tuottaa modernia kuvaa, eikä vääristymääkään pääse reunoille muodostumaan.

Fotonordicin lähettämillä linsseillä (21mm, 30mm ja 150mm) emme päässeet aivan kaikilla filmaamaan, mutta koska kyseessä on linssisarja (aiemmin mainittujen lisäksi on myös 11mm ja 15mm) – on tärkeää, että niiden vaihtaminen setin aikana on nopeaa ja vaivatonta.

Tässä on mielestämme testaamiemme linssien osalta onnistuttu hienosti eikä toiminnallisuus varmastikaan poikkea näiden testaamattomien linssien kohdalla.

Irix Cine -sarjan linssit ovat cinelinsseiksi hyvin edullisia ja soveltuvat esimerkiksi erinomaisesti cinelinssien maailmaa harkitseville.

Meillä aktiivisessa käytössä oleva 45mm on mainio, all-around, polttoväli, kuten aiemmin mainitusta lyhytelokuvasta voi todeta.

Cinesarjan linssithän ovat saatavilla lähes kaikilla bajoneteilla ja piirtoalue kattaa Full Frame -sensoriin asti.

Uudessa, tuottamassamme lyhytelokuvassa on käytetty Fotonordicin Irix Cine 150mm T3.0 – makrolinssiä sekä 45mm T1.5 -linssiä.

Tämän uusimman lyhytelokuvan voit katsoa alta.

Irixin valmistamat cinelinssit ovat olleet mielestämme kokonaisvaltaisesti erinomaisia objektiiveja hintaluokkaansa nähden.

Kevyet, pienikokoiset, sääsuojatut ja vahvasta magnesiumseoksesta rakennetut cinelinssit soveltuvat moniin eri kuvaustilanteisiin tuotannosta riippumatta.

Tsekkaa myös uusimman lyhytelokuvan Behind the Scenes -filmi ja kurkkaa kuinka linssit operoivat setissä!

22.9.2022

Fotonordicilla tapahtuu!

Täältä näet Fotonordicin tulevat tapahtumat, livet ja photowalkit. Järjestämme kuvaustapahtumia taitavien valokuvaajien kanssa ympäri vuoden niin Oulun alueella kuin pääkaupunkiseudullakin. Tapahtumat sopivat niin aloittelijoille kuin pitempään kuvanneille, jotka haluavat saada uutta inspiraatiota ja näkökulmaa kuvaamiseen!
21.9.2022

Jos pitäisi valita yksi – Petri Puurunen

“Jos pitäisi valita yksi objektiivi” on yleinen kysymys valokuvaajalle. Petri Puurunen vastaa ensimmäisenä.
6.9.2022

Fujin kompaktit primet katuvalokuvauskäytössä (Tuomas Valtanen)

Miten Fujin kompaktit primet soveltuvat katukuvauskäyttöön katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen @tuomasvaltanenphoto mielestä.
15.6.2022

Fujifilm X-T4 Islannissa (Toni Eskelinen)

Valokuvaaja Toni Eskelinen testasi Fujifilm X-T4 kameraa 16-55mm f/2.8 objektiivin kanssa tosi toimissa Islannissa.
9.6.2022

Ricoh Theta X testissä (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen testaili Ricoh Theta X:ää asuntojen virtuaalikierrosten merkeissä ja totesi sen päteväksi 360 kuvauksiin.
17.5.2022

Fotonordicin Messujen MESSUT 11.6.2022

Fotonordic järjestää ensimmäisenä näillä leveyspiireillä kaikkien kuvaajien tapahtuman, eli Messujen MESSUT.
6.5.2022

Irix Cine – Hyppy cinelinssien maailmaan (The Story)

Cinelinssejä on tullut viime vuosina markkinoille yhä enemmän ja ne ovat hinnaltaankin aiempaa edullisia. Tuotantoyhtiö The Story kuvasi Irixin cinelinsseillä lyhytelokuvan.
10.3.2022

Sigman Fujifilm-primet ensitestissä (Tuomas Valtanen)

Sigma julkaisi vihdoin ensimmäiset prime-objektiivit Fujille. Katuvalokuvaaja Tuomas Valtanen pääsi testaamaan objektiivien demoversioita Helsingin kaduille.
28.2.2022

Testissä Godox TT685IIc -salama (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen sai testiin Godoxin uuden TT685c -salaman MkII-version. Lue mitä mieltä mygearphoto oli tästä budjettisalamasta!
21.2.2022

Ensituntumaa: Sony A7IV (Petri Puurunen)

Petri Puurunen testasi uuden Sony A7IV:n ja tässä blogi Petrin ensikosketuksista laitteeseen.
11.2.2022

Fotonordicin Hepen kuvauskalusto

Tässä katsaus Fotonordicin Hepen kuvauskalustoon, jolla on kuvattu esimerkiksi Suomen lumilautamaajoukkueen harjoitusleirejä ja kilpailumatkoja.
5.2.2022

Fotonordicin Jarin kuvauskalusto

Tässäpä kurkkaus Fotonordicin pitkäaikaisimman työntekijän, Jarin kameralaukkuun. Canon-miehen kalustoon kuuluu muun muassa riistakamera, jonka kuviin ei ole vielä ilvestä tallentunut vaan jotain aivan muuta.
26.1.2022

Fotonordicin Jaanin kuvauskalusto

Fotonordicilla vastaanotossa, asiakaspalvelussa ja tiskillä työskentelevä Jaani päästää meidät tällä kertaa kurkistamaan kuvausreppujensa sisältöön.
26.1.2022

Talven ihmemaata taltioimassa

Fotonordicin Juuso kirjasi parhaat ohjeet ja vinkit, joiden avulla olet astetta valmiimpi talvisiin kuvausseikkailuihin.
26.1.2022

Katuvalokuvaajan mietteitä ja vinkkejä (Tuomas Valtanen)

Katuvalokuvauksessa tallennetaan jokapäiväistä elämää julkisella paikalla. Lue katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen kattava blogi katuvalokuvauksesta!
25.1.2022

Ensituntumaa: DJI Mavic 3 Flymore-combo (Petri Puurunen)

Valokuvaaja Petri Puurunen otti ensituntumaa uuteen DJI Mavic 3 -droneen. Lue blogistamme Puurusen mietteet uudesta kopterista.
14.1.2022

Fotonordicin Jaakon kuvauskalusto

Tällä sivulla on listattuna Fotonordicin Jaakon luottokalusto kuvauksiin.
13.1.2022

Fotonordicin Juuson kuvauskalusto

Tässä on listattuna Juuson luottokamat, joilla hän hoitaa kaikki kuvaukset!
14.12.2021

5 vinkkiä matkakuvaamiseen (Teppo Tirkkonen)

Teppo Tirkkonen on matkailu- ja seikkailuvalokuvaaja Oulusta. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Aurinkomatkat, Finnair ja Revolution Race. Kaupallisten töiden ohella Teppo kuvaa omia projekteja, usein Pohjois-Suomessa. Hyvä matkakuva herättää katsellessa välittömästi tunteen: ”Haluan mennä tuonne!” Se on missioni aina, kun lähden matkalle kuvaamaan. Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi jokainen meistä on muuttanut matkustustapojaan ja mielestäni matkakuvausta voi yhtä hyvin harrastaa myös omalla paikkakunnalla tai lähistöllä. Tässä siis viisi vinkkiä matkakuvaukseen!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 2

Lintuja on kaikkialla ja ne ovat kauniita. Sen vuoksi ne ovat varmaankin niin suosittuja kuvauskohteita? Suomessa lintuja on helpoin lähestyä kaupunkien puistoissa tai ruokintapaikoilla, missä ne ovat tottuneet ihmisiin. Muuttoaikoina taas kosteikot, niemenkärjet ja ulkosaaristo ovat hyviä kuvauspaikkoja.
27.9.2021

Koirakuvauksen perusteet (Paula Grekelä / Koiravalokuvausta Lapista)

Kiinnostaako koirakuvaus? Katso alta Paula Grekelän (Koiravalokuvausta Lapista) ohjeet, joilla pääsee hienosti alkuun karvakavereiden kuvaamisessa!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 1

Lintu- ja luontokuvauksen suosio on 2000-luvulla satakertaistunut. Linnut ovat kauniita ja kuvauksellisia, joten ei ole mikään ihme, että lintukuvaus on niin suosittua.
23.9.2021

Revontulia metsästämässä (Samuli Rosenberg)

Revontulien aika on täällä! Katso alta valokuvaaja Samuli Rosenbergin vinkit, joiden avulla saat taivaantulet ikuistettua!

Sisältö-sivut

Selaa tuoteryhmiä

Asiakastili

Ostoskorisi on tyhjä