✨The Kuvauspäivä - Kuukauden somekuvat päivässä!✨ (Creator Akatemia)

Hei pienyrittäjä! Tuntuuko susta, että olet jatkuvasti hieman jäljessä yrityksesi somepostauksissa? Otatko kuvia pitkin päivää tai viikkoa - tai silloin, kun some-postaus olisi jo pitänyt olla julkaistuna? Ehkä olet kokenut tilanteen, jossa säännöllinen somen päivittäminen on tyssännyt sopivien kuvien puutteeseen. Yhteistyökumppanimme Creator Akatemia kirjoitti blogin innoittamaan somekuvien ottoon!

Kuvittele, kuinka helpottavaa olisi, jos voisit viimein ottaa hallitumman otteen somesta ja julkaista sisältöä säännöllisesti ilman stressiä ja viime hetken kiirettä!

Jotta tämä olisi mahdollista, tärkein asia on luoda yrityksellesi somekuvapankki, jossa on aina saatavilla laadukkaita ja yhtenäisiä kuvia. Olemme listanneet sinulle arkea helpottavia sovelluksia blogi-tekstin loppuun. Pienyrittäjänkin on mahdollista luoda omaan kuvaustyyliin sopiva somekuvapankki, ja juuri tähän tarkoitukseen olemme kehittäneet konseptin nimeltä The Kuvauspäivä.✨

The Kuvauspäivä tarkoittaa sitä, että varaat joka kuukausi yhden työpäivän seuraavan kuukauden somekuvien ottamiseen. Tällöin et tee asiakastöitä, et vastaa sähköposteihin ja pidät puhelimen ilmoitukset pois päältä.

Moni yrittäjä saattaa ajatella, että tämä on täysin mahdotonta – en millään pysty varaamaan kokonaista työpäivää pelkkään someen! Suosittelemme, että käytät kuvauspäivään 4-6 tuntia, jotta pääset kunnolla fiilistelemään, mutta jos se tuntuu liian vaikealta, varaa ainakin yksi tunti kuvien ottamiseen. Tunti löytyy kiireiseltäkin, ja kun huomaat, kuinka paljon menetelmä säästää aikaasi, saat ehkä jatkossa raivattua kalenteristasi vielä enemmän aikaa.

Kuvittele hetki: jos voisit suunnitella ja kuvata koko yrityksesi kuukauden somekuvat yhden päivän aikana, kuinka paljon aikaa ja energiaa sinulle vapautuisikaan?

Ajansäästön lisäksi The Kuvauspäivä auttaa sinua pääsemään rentoutuneeseen fiilikseen kuvatessasi. Kerralla otetut kuvat muodostavat myös automaattisesti yhtenäisen ilmeen, mikä auttaa sinua rakentamaan yhtenäistä some-feediä ja ylläpitämään omaa tyyliäsi.

Kuvauspäivän avulla voit rakentaa oman kuvapankin, ja olet jatkossa aina askeleen edellä somepostauksissasi. Etkä enää joudu kiireessä ja sähläyksessä ottamaan päivän somepostauskuvia.

Näin toteutat kuvauspäivän:

1. Suunnittele kuvauspäivä

Merkitse ensimmäiseksi The Kuvauspäivä kalenteriisi ja varaa keskeytyksetöntä aikaa kuvien ottamiseen yhdestä kuuteen tuntiin.

Päätä sitten, kuinka monta kuvaa tarvitset. Kuinka monta postausta viikossa tai kuukaudessa on tavoitteesi? Jos sinulla on vanhoja kuvia, voit hyödyntää niitäkin tulevissa postauksissasi. Tämä voi tarkoittaa, että et tarvitsekaan niin paljon uusia kuvia kuukauden ajalle kuin alun perin ajattelit.

2. Valmistaudu kuvaamiseen

Kun tiedät tarvittavien kuvien määrän, mieti seuraavaksi kuva-aiheita. Aloita tulevan kuukauden ajankohtaisista aiheista ja listaa juhlapyhät, lanseeraukset ja muut tapahtumat, joihin tarvitset kuvia.

Lisäksi täydennä kuvalista kahdella tai kolmella eri kuvakategorialla. Tarvitsetko esimerkiksi kuvituskuvia, kuvia työvälineistä tai ehkä kuvia itsestäsi? Ota itsellesi kolme post–it-lappua, kolmelle eri kategorialle. Kirjoita näihin post-it-lappuihin kuva-aiheet, jotka sopivat valittuihin kategorioihin.

Kerää valmiiksi rekvisiittaa, jota voit käyttää kuvissa. Mieti, mihin aikaan päivästä aiot kuvata ja millaista valoa tarvitset haluamaasi tunnelmaan. Valitse myös sopiva kuvauspaikka.

Ennen kuvauspäivää varmista, että kameran akku on ladattu ja muistikortti on tyhjä. Näin kuvaaminen sujuu jouhevasti eikä inspiraatio katoa teknisten asioiden säätämiseen kuvauspäivän aikana.

Viimeisenä, mutta tärkeänä, pyydä mukaan tsemppiystävä, joka voi kannustaa sinua eteenpäin livenä tai etänä, jos turhautuminen iskee kuvauspäivän aikana.

3. Ota kuvia!

Aloita kuvauspäivä miettimällä tunnelmaa ja fiilistä, jota haluat välittää kuvillasi. Laita itsellesi mieluisaa musiikkia soimaan, sulje tietokone ja pistä puhelin äänettömälle, jotta löydät oikean tunnelman. Aseta valitsemasi rekvisiitat haluamaasi kuvauspaikkaan.

Kuvauspäivän taika piilee siinä, että päästät irti muista työtehtävistä ja annat itsesi uppoutua täysin valokuvaamiseen.

Muista ottaa sekä vaaka- että pystykuvia. Ota jokaisesta kohteesta laajoja kuvia, yksityiskohtakuvia ja kaikkea siltä väliltä. Tavoitteena on ottaa paljon kuvia, joten toteuta kaikki mieleesi tulevat ideat. Käy kuvia läpi silloin tällöin ja tarkista, välittävätkö ne haluamaasi tunnelmaa.

Kuvauksen päätteeksi siirrä kuvat heti tietokoneelle ja valitse tarvitsemasi määrä kuvia. Tee tämä saman tien, kun olet vielä fiiliksissä. Siirrä valitut kuvat kuvankäsittelykansioon odottamaan viimeistelyä.

Kun olet saanut kuvat kuvattua ja siirrettyä ne puhelimeen, on aika editoida ne. Me suosittelemme, että editoit kuvat mahdollisimman nopeasti The Kuvauspäivän jälkeen. Kuvat jäävät muuten helposti vaan johonkin kansioon lepäämään, joten on tärkeää saada kuvat muokattua silloin, kun into on vielä päällä.

Käy lataamassa puhelimeen Lightroom-sovellus. Sovellus on ilmainen puhelimella ja sillä saa nopeasti ja helposti editoitua kuvat valmiiksi. Kun olet tehnyt sopivat muokkaukset, voit tallentaa ne presetiksi ja seuraavat kuvat on nopeasti muokattu.

Kun kuvat on muokattu, on aika tuoda ne somekuvapankkiin.

Kuvapankin luomiseen suosittelemme Planolya tai Plann-sovellusta. Planoly- sekä Plann-sovellukset on ilmaisia puhelimella ja niiden ominaisuudet ovat useammalle pienyrittäjälle riittävät. Sovelluksissa pystyt tallentamaan kuvia collections-kansioihin ja suosittelemmekin siirtämään kuvat sinne heti editoinnin jälkeen. Näin sinulla on aina kuvapankissa kuvia postauksia varten.

Meillä Creator Akatemiassa on kuvat tallennettuna Planolyssa eri kategorioihin, jolloin sieltä on hyvä napata sopiva kuva somepäivitykseen. Ilmaisversiossa pystyt ajastamaan kuvia kuukaudessa 30 kappaletta ja mielestämme se riittää oikein hyvin pienyrittäjän tarpeisiin.

Kuvauspäivän järjestäminen vaatii harjoittelua aivan kuten muutkin asiat. Aluksi saattaa tuntua vaikealta keksiä tarpeeksi kuvattavaa tai kuvat voivat tuntua liian samankaltaisilta. Kuitenkin tämä helpottuu ajan myötä, ja jatkossa voit kirjata muistiin tulevia kuvausideoita, mikä helpottaa kuvauspäivän sujumista. Lataa tästä linkistä kuvauspäivän muistilista ja valmistaudu sun ensimmäiseen The Kuvauspäivään!✨

30.8.2023

Mikä voi mennä vikaan… (Mia Surakka)

Kun edessä on unelmien luontokuvausreissu ja matkan varrella ei ole mahdollista hankkia tarvikkeita rikkoontuneiden tilalle, on mietittävä hyvin tarkkaan mitä pakkaa matkalle mukaan. Hektinen kuvausaikataulu aiheuttaa omat kriteerit tarvikevalikoimalle ja veneestä kuvattaessa kameran ei myöskään toivoisi putoavan veteen.
23.8.2023

Aloittelijan check list - Mitä kameratarvikkeita tarvitsen? (Creator Akatemia)

Kiinnostaako valokuvaus, mutta se tuntuu monimutkaiselta ja "tekniseltä hifistelyltä"? Creator Akatemia kirjoitti sulle blogin niistä asioista, joita olet ehkä miettinyt, muttet ole kehdannut kysyä.
14.8.2023

✨The Kuvauspäivä - Kuukauden somekuvat päivässä!✨ (Creator Akatemia)

Hei pienyrittäjä! Tuntuuko susta, että olet jatkuvasti hieman jäljessä yrityksesi somepostauksissa? Otatko kuvia pitkin päivää tai viikkoa - tai silloin, kun some-postaus olisi jo pitänyt olla julkaistuna? Ehkä olet kokenut tilanteen, jossa säännöllinen somen päivittäminen on tyssännyt sopivien kuvien puutteeseen. Yhteistyökumppanimme Creator Akatemia kirjoitti blogin innoittamaan somekuvien ottoon!
7.8.2023

Kittizoomi vai käytetty ammattizoomi samalla rahalla? (Mika Mäkinen)

Harkitsetko tällä hetkellä peilittömään runkoon yleiszoomia, mutta et oikein tiedä kannattaisiko ostaa täysin uusi “kitti” vai käytetty hieman vanhempi “L” -linssi samalla rahalla?
25.5.2023

Makrokuvaus salaman kanssa – kannattaako se ja millaisella on helppo aloittaa

Keväisin monet innostuvat lähikuvauksesta eli makroilusta. Luonto suorastaan pursuaa potentiaalisia kohteita ja pian huomaakin haluavansa nostaa kuvien laatua uudelle tasolle. Mika Mäkinen, eli mygearphoto miettii blogissaan, kannattaako makrokuvaajan satsata salamaan.
21.9.2022

Jos pitäisi valita yksi – Petri Puurunen

“Jos pitäisi valita yksi objektiivi” on yleinen kysymys valokuvaajalle. Petri Puurunen vastaa ensimmäisenä.
6.9.2022

Fujin kompaktit primet katuvalokuvauskäytössä (Tuomas Valtanen)

Miten Fujin kompaktit primet soveltuvat katukuvauskäyttöön katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen @tuomasvaltanenphoto mielestä.
15.6.2022

Fujifilm X-T4 Islannissa (Toni Eskelinen)

Valokuvaaja Toni Eskelinen testasi Fujifilm X-T4 kameraa 16-55mm f/2.8 objektiivin kanssa tosi toimissa Islannissa.
9.6.2022

Ricoh Theta X testissä (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen testaili Ricoh Theta X:ää asuntojen virtuaalikierrosten merkeissä ja totesi sen päteväksi 360 kuvauksiin.
6.5.2022

Irix Cine – Hyppy cinelinssien maailmaan (The Story)

Cinelinssejä on tullut viime vuosina markkinoille yhä enemmän ja ne ovat hinnaltaankin aiempaa edullisia. Tuotantoyhtiö The Story kuvasi Irixin cinelinsseillä lyhytelokuvan.
10.3.2022

Sigman Fujifilm-primet ensitestissä (Tuomas Valtanen)

Sigma julkaisi vihdoin ensimmäiset prime-objektiivit Fujille. Katuvalokuvaaja Tuomas Valtanen pääsi testaamaan objektiivien demoversioita Helsingin kaduille.
28.2.2022

Testissä Godox TT685IIc -salama (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen sai testiin Godoxin uuden TT685c -salaman MkII-version. Lue mitä mieltä mygearphoto oli tästä budjettisalamasta!
21.2.2022

Ensituntumaa: Sony A7IV (Petri Puurunen)

Petri Puurunen testasi uuden Sony A7IV:n ja tässä blogi Petrin ensikosketuksista laitteeseen.
11.2.2022

Fotonordicin Hepen kuvauskalusto

Tässä katsaus Fotonordicin Hepen kuvauskalustoon, jolla on kuvattu esimerkiksi Suomen lumilautamaajoukkueen harjoitusleirejä ja kilpailumatkoja.
5.2.2022

Fotonordicin Jarin kuvauskalusto

Tässäpä kurkkaus Fotonordicin pitkäaikaisimman työntekijän, Jarin kameralaukkuun. Canon-miehen kalustoon kuuluu muun muassa riistakamera, jonka kuviin ei ole vielä ilvestä tallentunut vaan jotain aivan muuta.
26.1.2022

Fotonordicin Jaanin kuvauskalusto

Fotonordicilla vastaanotossa, asiakaspalvelussa ja tiskillä työskentelevä Jaani päästää meidät tällä kertaa kurkistamaan kuvausreppujensa sisältöön.
26.1.2022

Talven ihmemaata taltioimassa

Fotonordicin Juuso kirjasi parhaat ohjeet ja vinkit, joiden avulla olet astetta valmiimpi talvisiin kuvausseikkailuihin.
26.1.2022

Katuvalokuvaajan mietteitä ja vinkkejä (Tuomas Valtanen)

Katuvalokuvauksessa tallennetaan jokapäiväistä elämää julkisella paikalla. Lue katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen kattava blogi katuvalokuvauksesta!
25.1.2022

Ensituntumaa: DJI Mavic 3 Flymore-combo (Petri Puurunen)

Valokuvaaja Petri Puurunen otti ensituntumaa uuteen DJI Mavic 3 -droneen. Lue blogistamme Puurusen mietteet uudesta kopterista.
14.1.2022

Fotonordicin Jaakon kuvauskalusto

Tällä sivulla on listattuna Fotonordicin Jaakon luottokalusto kuvauksiin.
13.1.2022

Fotonordicin Juuson kuvauskalusto

Tässä on listattuna Juuson luottokamat, joilla hän hoitaa kaikki kuvaukset!
14.12.2021

5 vinkkiä matkakuvaamiseen (Teppo Tirkkonen)

Teppo Tirkkonen on matkailu- ja seikkailuvalokuvaaja Oulusta. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Aurinkomatkat, Finnair ja Revolution Race. Kaupallisten töiden ohella Teppo kuvaa omia projekteja, usein Pohjois-Suomessa. Hyvä matkakuva herättää katsellessa välittömästi tunteen: ”Haluan mennä tuonne!” Se on missioni aina, kun lähden matkalle kuvaamaan. Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi jokainen meistä on muuttanut matkustustapojaan ja mielestäni matkakuvausta voi yhtä hyvin harrastaa myös omalla paikkakunnalla tai lähistöllä. Tässä siis viisi vinkkiä matkakuvaukseen!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 2

Lintuja on kaikkialla ja ne ovat kauniita. Sen vuoksi ne ovat varmaankin niin suosittuja kuvauskohteita? Suomessa lintuja on helpoin lähestyä kaupunkien puistoissa tai ruokintapaikoilla, missä ne ovat tottuneet ihmisiin. Muuttoaikoina taas kosteikot, niemenkärjet ja ulkosaaristo ovat hyviä kuvauspaikkoja.
27.9.2021

Koirakuvauksen perusteet (Paula Grekelä / Koiravalokuvausta Lapista)

Kiinnostaako koirakuvaus? Katso alta Paula Grekelän (Koiravalokuvausta Lapista) ohjeet, joilla pääsee hienosti alkuun karvakavereiden kuvaamisessa!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 1

Lintu- ja luontokuvauksen suosio on 2000-luvulla satakertaistunut. Linnut ovat kauniita ja kuvauksellisia, joten ei ole mikään ihme, että lintukuvaus on niin suosittua.
23.9.2021

Revontulia metsästämässä (Samuli Rosenberg)

Revontulien aika on täällä! Katso alta valokuvaaja Samuli Rosenbergin vinkit, joiden avulla saat taivaantulet ikuistettua!

Sisältö-sivut

Selaa tuoteryhmiä

Asiakastili

Ostoskorisi on tyhjä