Kuvaajien maaliskirppis 9.3.2024 Johteenpookissa

Tule myymään omia vanhoja valokuvaustarvikkeitasi tai muuten vaan tunnelmoimaan, inspiroitumaan ja tapaamaan muita kuvaajia.

Kuvaajien maaliskirppis
*VIERAILLE ILMAINEN*
Aika: 9.3.2024 klo 10–15
Paikka: Johteenpooki, Kansankentäntie 11, 90510 Oulu
Pihalta löytyy parkkipaikkoja.

Järjestämme hiihtoloman ratoksi Kuvaajien maaliskirppiksen Johteenpookissa 9.3.2024. Tule katsomaan, mitä myyjillä on tarjolla ja inspiroidu mielenkiintoisista puheenvuoroista ja työpajoista! Paikalle voi tulla myymään omia vanhoja valokuvaustarvikkeitaan tai muuten vaan tunnelmoimaan ja tapaamaan muita kuvaajia.

Tapahtumassa mukana on muun muassa koirakuvaaja IDAphotos, joka antaa käytännön neuvot siihen, miten saat oikeasti edustavia kuvia koirasta(si). Puhumaan saapuu myös palkittu valokuvaaja Jari Peltomäki, joka tuo mukanaan viimeisimmät tiedot lintukuvauksesta sekä esittelee Finnaturen kuvauskojuja. Fotonordicin pienessä dronepajassa saat vinkkejä ja inspiraatiota dronekuvaukseen matalalla kynnyksellä. Dronepaja koostuu  demosta ja koelentomahdollisuudesta.

Mukana menossa ovat myös Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus sekä Sony, joten suurella todennäköisyydellä paikalla pääsee tutustumaan Sonyn uutuuksiin.

Johteenpookista löytyy myös Fotonordicin perinteinen ROMPETORI, jossa on myynnissä mitä sekalaisempi kattaus mielenkiintoisia kamppeita mitä erikoisimmin hinnoin.

Tätä lauantaipäivää ei kannata viettää muualla! Jos haluat tallentaa tapahtuman kalenteriisi, klikkaa tästä (tämä on Google-kalenteri-linkki)!

Aikataulu:

10.00 Ovet auki
10.30 Pohjoinen valokuvakeskus
10.45 Sony
11.30 Koirakuvaaja Ida photos
13.00 Jari Peltomäki
14.00 Fotonordicin dronepaja


Puheenvuoroja pitämässä:

Koiravalokuvaaja IDA photos

Ida Lehtonen on ammatiltaan valokuvaaja, joka on omistanut yli 10 vuotta elämästään koirien kauneuden ikuistamiseen kuviin.

Hän on kiertänyt koirien parissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin, löytäen kuvattavaksi erilaisia persoonia ja tarinoita.

"Haluan innostaa muita jakamaan saman intohimon kanssani, koulutan kaiken tasoisia valokuvaajia koirakuvaamisen pariin.

Koiraharrastajana, kamera kädessäni pyrin tavoittamaan hetket, jotka kertovat tarinan koirista ja heidän ympäristöstään."

Löydät IDA photosin Instagramista tai kotisivuiltaan.

Puheenvuorossaan IDA photos vastaa häneltä usein kysyttyihin kysymyksiin, kuten kuinka saan koiran pysymään paikallaan, kuinka koirasta saa edustavat kuvat, kuinka ohjata koiraa ja mahdollisesti koiran omistajaa kuvaustilanteessa. Saat häneltä käytännön vinkkejä, joita sinun on helppo sitten heti ottaa käyttöön omissa kuvauksissasi.

Jari Peltomäki

Sanakirjaan voisi lisätä lintukuvaaja-sanan kohdalle yhden nimen ja se on Jari Peltomäki. Tämä kuvaaja on kiertänyt metsiä ja mantuja upeiden luontokuvien perässä jo vuosia ja siinä ohessa synnyttänyt monia kirjoja ja lukuisia näyttelyitä ihmisten ihasteltavaksi. 

Jarilla on vakaa ymmärrys ja tuntemus sekä luonnosta että kamerakalustosta, joten kannattaa tulla kuuntelemaa, mitä hänellä on kerrottavanaan!


13.2.2024

Kuvaajien maaliskirppis 9.3.2024 Johteenpookissa

Tule myymään omia vanhoja valokuvaustarvikkeitasi tai muuten vaan tunnelmoimaan, inspiroitumaan ja tapaamaan muita kuvaajia.
2.1.2024

Pohjoisen lumoissa | Valokuvaajan tarina Samuli Rosenberg

Lapin luontoa kuvaava Samuli Rosenberg kirjoitti meille blogin pohjoisen valokuvauksen erityispiirteistä ja käytetyillä laitteilla kuvaamisesta.
2.11.2023

Syysretkellä testattua (Jere Fotonordicilta)

Fotonordicin Jere lähti käymään Hepokönkään vesiputouksella, ja otti mukaansa kaikkea uutta kivaa aina WANDRD:n repuista Ulanzin uuteen jalustaan.
3.10.2023

Nikkor Zetat vastakkain (Lauri Laine)

Testissä siis Nikkor Z 20 mm f/1.8 sekä Nikkor Z 14–24 mm f/2.8 tähtimaisemakuvauksessa
30.8.2023

Mikä voi mennä vikaan… (Mia Surakka)

Kun edessä on unelmien luontokuvausreissu ja matkan varrella ei ole mahdollista hankkia tarvikkeita rikkoontuneiden tilalle, on mietittävä hyvin tarkkaan mitä pakkaa matkalle mukaan. Hektinen kuvausaikataulu aiheuttaa omat kriteerit tarvikevalikoimalle ja veneestä kuvattaessa kameran ei myöskään toivoisi putoavan veteen.
23.8.2023

Aloittelijan check list - Mitä kameratarvikkeita tarvitsen? (Creator Akatemia)

Kiinnostaako valokuvaus, mutta se tuntuu monimutkaiselta ja "tekniseltä hifistelyltä"? Creator Akatemia kirjoitti sulle blogin niistä asioista, joita olet ehkä miettinyt, muttet ole kehdannut kysyä.
14.8.2023

✨The Kuvauspäivä - Kuukauden somekuvat päivässä!✨ (Creator Akatemia)

Hei pienyrittäjä! Tuntuuko susta, että olet jatkuvasti hieman jäljessä yrityksesi somepostauksissa? Otatko kuvia pitkin päivää tai viikkoa - tai silloin, kun some-postaus olisi jo pitänyt olla julkaistuna? Ehkä olet kokenut tilanteen, jossa säännöllinen somen päivittäminen on tyssännyt sopivien kuvien puutteeseen. Yhteistyökumppanimme Creator Akatemia kirjoitti blogin innoittamaan somekuvien ottoon!
7.8.2023

Kittizoomi vai käytetty ammattizoomi samalla rahalla? (Mika Mäkinen)

Harkitsetko tällä hetkellä peilittömään runkoon yleiszoomia, mutta et oikein tiedä kannattaisiko ostaa täysin uusi “kitti” vai käytetty hieman vanhempi “L” -linssi samalla rahalla?
25.5.2023

Makrokuvaus salaman kanssa – kannattaako se ja millaisella on helppo aloittaa

Keväisin monet innostuvat lähikuvauksesta eli makroilusta. Luonto suorastaan pursuaa potentiaalisia kohteita ja pian huomaakin haluavansa nostaa kuvien laatua uudelle tasolle. Mika Mäkinen, eli mygearphoto miettii blogissaan, kannattaako makrokuvaajan satsata salamaan.
21.9.2022

Jos pitäisi valita yksi – Petri Puurunen

“Jos pitäisi valita yksi objektiivi” on yleinen kysymys valokuvaajalle. Petri Puurunen vastaa ensimmäisenä.
6.9.2022

Fujin kompaktit primet katuvalokuvauskäytössä (Tuomas Valtanen)

Miten Fujin kompaktit primet soveltuvat katukuvauskäyttöön katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen @tuomasvaltanenphoto mielestä.
15.6.2022

Fujifilm X-T4 Islannissa (Toni Eskelinen)

Valokuvaaja Toni Eskelinen testasi Fujifilm X-T4 kameraa 16-55mm f/2.8 objektiivin kanssa tosi toimissa Islannissa.
9.6.2022

Ricoh Theta X testissä (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen testaili Ricoh Theta X:ää asuntojen virtuaalikierrosten merkeissä ja totesi sen päteväksi 360 kuvauksiin.
6.5.2022

Irix Cine – Hyppy cinelinssien maailmaan (The Story)

Cinelinssejä on tullut viime vuosina markkinoille yhä enemmän ja ne ovat hinnaltaankin aiempaa edullisia. Tuotantoyhtiö The Story kuvasi Irixin cinelinsseillä lyhytelokuvan.
10.3.2022

Sigman Fujifilm-primet ensitestissä (Tuomas Valtanen)

Sigma julkaisi vihdoin ensimmäiset prime-objektiivit Fujille. Katuvalokuvaaja Tuomas Valtanen pääsi testaamaan objektiivien demoversioita Helsingin kaduille.
28.2.2022

Testissä Godox TT685IIc -salama (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen sai testiin Godoxin uuden TT685c -salaman MkII-version. Lue mitä mieltä mygearphoto oli tästä budjettisalamasta!
21.2.2022

Ensituntumaa: Sony A7IV (Petri Puurunen)

Petri Puurunen testasi uuden Sony A7IV:n ja tässä blogi Petrin ensikosketuksista laitteeseen.
11.2.2022

Fotonordicin Hepen kuvauskalusto

Tässä katsaus Fotonordicin Hepen kuvauskalustoon, jolla on kuvattu esimerkiksi Suomen lumilautamaajoukkueen harjoitusleirejä ja kilpailumatkoja.
5.2.2022

Fotonordicin Jarin kuvauskalusto

Tässäpä kurkkaus Fotonordicin pitkäaikaisimman työntekijän, Jarin kameralaukkuun. Canon-miehen kalustoon kuuluu muun muassa riistakamera, jonka kuviin ei ole vielä ilvestä tallentunut vaan jotain aivan muuta.
26.1.2022

Fotonordicin Jaanin kuvauskalusto

Fotonordicilla vastaanotossa, asiakaspalvelussa ja tiskillä työskentelevä Jaani päästää meidät tällä kertaa kurkistamaan kuvausreppujensa sisältöön.
26.1.2022

Talven ihmemaata taltioimassa

Fotonordicin Juuso kirjasi parhaat ohjeet ja vinkit, joiden avulla olet astetta valmiimpi talvisiin kuvausseikkailuihin.
26.1.2022

Katuvalokuvaajan mietteitä ja vinkkejä (Tuomas Valtanen)

Katuvalokuvauksessa tallennetaan jokapäiväistä elämää julkisella paikalla. Lue katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen kattava blogi katuvalokuvauksesta!
25.1.2022

Ensituntumaa: DJI Mavic 3 Flymore-combo (Petri Puurunen)

Valokuvaaja Petri Puurunen otti ensituntumaa uuteen DJI Mavic 3 -droneen. Lue blogistamme Puurusen mietteet uudesta kopterista.
14.1.2022

Fotonordicin Jaakon kuvauskalusto

Tällä sivulla on listattuna Fotonordicin Jaakon luottokalusto kuvauksiin.
13.1.2022

Fotonordicin Juuson kuvauskalusto

Tässä on listattuna Juuson luottokamat, joilla hän hoitaa kaikki kuvaukset!
14.12.2021

5 vinkkiä matkakuvaamiseen (Teppo Tirkkonen)

Teppo Tirkkonen on matkailu- ja seikkailuvalokuvaaja Oulusta. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Aurinkomatkat, Finnair ja Revolution Race. Kaupallisten töiden ohella Teppo kuvaa omia projekteja, usein Pohjois-Suomessa. Hyvä matkakuva herättää katsellessa välittömästi tunteen: ”Haluan mennä tuonne!” Se on missioni aina, kun lähden matkalle kuvaamaan. Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi jokainen meistä on muuttanut matkustustapojaan ja mielestäni matkakuvausta voi yhtä hyvin harrastaa myös omalla paikkakunnalla tai lähistöllä. Tässä siis viisi vinkkiä matkakuvaukseen!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 2

Lintuja on kaikkialla ja ne ovat kauniita. Sen vuoksi ne ovat varmaankin niin suosittuja kuvauskohteita? Suomessa lintuja on helpoin lähestyä kaupunkien puistoissa tai ruokintapaikoilla, missä ne ovat tottuneet ihmisiin. Muuttoaikoina taas kosteikot, niemenkärjet ja ulkosaaristo ovat hyviä kuvauspaikkoja.
27.9.2021

Koirakuvauksen perusteet (Paula Grekelä / Koiravalokuvausta Lapista)

Kiinnostaako koirakuvaus? Katso alta Paula Grekelän (Koiravalokuvausta Lapista) ohjeet, joilla pääsee hienosti alkuun karvakavereiden kuvaamisessa!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 1

Lintu- ja luontokuvauksen suosio on 2000-luvulla satakertaistunut. Linnut ovat kauniita ja kuvauksellisia, joten ei ole mikään ihme, että lintukuvaus on niin suosittua.
23.9.2021

Revontulia metsästämässä (Samuli Rosenberg)

Revontulien aika on täällä! Katso alta valokuvaaja Samuli Rosenbergin vinkit, joiden avulla saat taivaantulet ikuistettua!

Sisältö-sivut

Selaa tuoteryhmiä

Asiakastili

Ostoskorisi on tyhjä