Syysretkellä testattua (Jere Fotonordicilta)

Fotonordicin Jere lähti käymään Hepokönkään vesiputouksella, ja otti mukaansa kaikkea uutta kivaa aina WANDRD:n repuista Ulanzin uuteen jalustaan.

Kesää ei ollut enää jäljellä, mutta syksyä vielä onneksi sen verran, että syyskuun viimeisenä viikonloppuna pääsi vielä ihastelemaan loppuruskaa ja Kainuun maisemia Puolangan mökille. Korpimökki on korvessa, mutta kiitos tekniikan ihmeiden, tekstiä voi kirjoitella sähköttömältä kämpältä käsin. Mukaan nappasin ison läjän kaikkea uutta kivaa, mitä meidän firmaan oli ilmestynyt lähiaikoina. Eihän tällainen perus basisti kuitenkaan juuri mitään valokuvaamisesta älyä, joten tämä kirjoitus käsittelee enimmäkseen kaikenlaista muuta mukavaa, mitä meiltä Fotonordicilta löytyy.

Ensimmäisenä käteen tarttui tarpeeksi iso laukku kaiken mukavan roudaamiseen. WANDRD on viime vuosien kohutuimpia ja kehutuimpia kamerakaluston kuljetukseen keskittyneitä yrityksiä. Jenkkifirma lähti liikkeelle ilmeisesti joukkorahoituskampanjasta, tai ainakin tämä HEXAD -malliston ACCESS -malli on puuhattu joukkorahoituksella pihalle. Oli miten oli, mukaan otettu HEXAD Carryall Duffel 60l on nimensä mukaisesti 60 litrainen duffelityylinen kädessä tai selässä kannettava matkalaukku, joka vetää sisuksiinsa rinkan verran tavaraa, näyttää hiton hyvältä ja on ennen kaikkea hyvin suunniteltu ja kulutusta kestävä. Olkaimet on suunniteltu niin, että laukkua voi kantaa laukkuna, tai heittää repuksi selkään. Koska tämä ei ole varsinaisesti reppu tahi rinkka, niin ei tämä vedä vertoja esimerkiksi Shimodan isompien reppujen maailman parhaille olkaimille, mutta kyllä tätä ihan mielellään kantaa lyhyempiä matkoja.

WANDRD Carryall Duffel 60l on rinkan kokoinen kantojuhta kaikenlaisen kaluston kantamiseen.


Vetoketjuja Hexadissa on paljon, ja ne ovat kaikki pommin varmoja ja vedenkestäviä YKK-vetoketjuja. Toisessa päässä duffelia vetoketjun takaa paljastuu piilossa oleva päätytasku pienine lokeroineen ja vetoketjullisine mesh-taskuineen. Toisessa päässä on taas ruhtinaallinen tila vaikkapa likaisille vaatteille, tai minun tapauksessani kumikengille. Itse sisuksiin taas mahtuu esimerkiksi Peak Design Packing Cube pakattuna kolmen päivän vaatteilla, Peakin Toilet Bag, 14” läppäri, 10” tabletti, kaapeleilla ja Intenson varavirtalähteellä pakattu Lowepron GearUp Case, Goal Zero Yeti 200 sekä päivää ennen mökkireissua meille saapunut Ulanzi Zero F38 hiilikuitujalusta.


Päivärepuksi nappasin matkaan niin ikään WANDRD:n uuden uutukaisen PRVKE Lite 11l -repun. Demolaitteena myymälän tiskillä pyörinyt DJI OM5 sekä Benron selfietikku sujahtivat WANDRD:n Fanny Pack D1:n sisään koska olivat ilman suojapussia, ja itse D1 sopi näppärästi PRVKE Liten sisään. Liten sisällä oli vielä ruhtinaallisesti tilaa Sonyn ZV-E10 + 16-50mm paketille latureineen, se kun oli about ainoa mitä meikäläisen nakkisormet osaavat juuri ja juuri käyttää. Olkaimet ja selkätuntuma on tässä selvästi parempi kuin duffelissa, ja Lite onkin erittäin hyvän tuntuinen ja kohtalaisen monipuolinen pieni kamerareppu. Sen verran miinusta pitää antaa, että toisella sivulla olevaan taskuun ei jalusta asetukaan yhtä näppärästi kuin isommissa PRVKEissa, vaan se on selkeästi vain pullotasku. Toisaalta Ulanzin loistava F38 on sen verran pieni, että se pyörähti näppärästi Liten Roll Topin sisään kuvauskohteeseen mennessä.

WANDRD PRVKE 11l Ulanzin Zero 38:lla varustettuna.


Hepokönkään vesiputous sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä mökistä, joten päätin lähteä testaamaan Ulanzin uutta jalustaa sekä WANDRD:n syksyisen värisiä kuljetuskamppeita tuonne Kainuun syämmeen. Keli oli tietenkin syksyisen tihkuisen usvaisen kostea, mutta komeat kuohut paikan päällä oli, eikä paikalla ollut lisäkseni muita kuin yksinäinen droneharrastaja. Avata -dronen pärinä jäi kuitenkin kuohujen äänien taa, joten sain puuhailla putouksella omassa rauhassa.

Hepoköngäs <3


Tämän reissun uusin testattava on meidän kiinalaisen luottotoimittajan, Ulanzin uusin ja hienoin hiilikuitujalusta, nimeltään Zero F38. Käsittämättömän pieneen tilaan menevä, kilon painoinen patukka leviää huippuluokan kolmijalaksi, jonka ominaisuudet ovat jopa meikäläisen totaalisen ummikon mittapuulla vertaansa vailla. Allekirjoittaneen leipätyötä on kirjoitella tuotetekstejä meidän nettisivuille, ja miltei kaikki meille tuleva uusi tavara kulkee minun kauttani, joten erilaisia tripodeja on tullut hypisteltyä ja ihmeteltyä. Jos Peak Designin Travel Carbon Tripod ällistytti laadullaan ja helppoudellaan, niin tismalleen samoihin fiiliksiin vie Ulanzin versio samasta aiheesta. Sillä erotuksella, että Ulanzilla ollaan saatu ikään kuin samasta jalustasta vielä monipuolisempi.


Ulanzi Zero F38 + Sony ZV-E10 kittilinsseineen.

Jalat ovat todella helpot ja kevyet, ja lukot toimivat loistavasti paitsi jaloissa, myös keskiputken kiristyksessä ja nerokkaan omalaatuisessa kuulapäässä, jossa on myös vesivaaka- sekä panorointitoiminnot. Peak Designin mallia mukaillen Ulanzin versio kuulapäästä on ikään kuin fluid-tyylinen ratkaisu, jossa kameraa saa kallisteltua joka suuntaan miten päin vaan, mikä esimerkiksi tämmöisessä epätasaisessa kivikossa kuvatessa nopeuttaa säätämistä huomattavasti. Pysty- ja vaakakuvatilojen välillä vaihtaminen on tehty myös suorastaan intuitiivsen helpoksi. Pikalevy on pieni, todella helppo ja nopeatoiminen, ja se on helppo kiristää paikoileen kameraan keskiputken sisältä löytyvällä kuusiokoloavaimella. Tässä jalustassa kyllä hinta ja laatu kohtaavat, melkein puolella Peakin hinnasta saa kännykkäpidikettä lukuunottamatta monipuolisemman ja laadullisesti yhtä hyvän jalustan.

F38:n kuulapää kiristyy näppärän tukevasti vivulla. Toinen kiristysvipu kiristää myös keskiputken oikeaan korkeuteen.


F38:n kuulapää on loistavasti suunniteltu kapistus.
Tasapäinen, 1/4" kierteillä varustettu keskiputki tulee myyntipaketin mukana.


Keskiputken sisään piilotettu kuusiokoloavain kiristää pikalevn nopeasti kameraan, ja toimii toisaalta painokoukkuna jalustalle.


Keskiputki itsessään on vaihdettava, ja myyntipaketin mukana tuleekin myös toinen, tasapäinen ja ¼” ulkokierteellä varustettu keskiputki, johon voi kiinnittää halutessaan normaalin kuulapään. Peakista poiketen Ulanzin mukana ei tule kännykkäpidikettä, joten testimielessä pyöräytin tasapäähän kiinni Ulanzin Iron Man III -kännykkäpidikkeen, joka on muuten varmaankin maailman paras kännykkäpidike. Kokonaan alumiininen, ruuvikiristyksellä ja cold shoella, sekä Arca Swiss -yhteensopivuudella varustettu Rautamies 3 pysyy tarvittaessa pystyssä vaikka itsekseen, mutta F38:n nokassa se pääsi parhaiten oikeuksiinsa. Vahva suositus tälle, jos tää ei häviä niin et koskaan tarvitse enää toista pidikettä.

Ulanzi Iron Man III on erittäin hyvä ellei paras kännykkäpidike!


No mutta sitten takaisin asiaan, eli kuohuihin ja kamoihin.. Mennessä kuvasin kävelyn putoukselle DJI OM5:llä, ja vaikka kyseessä onkin vanhempi malli, niin kuva oli sujuvaa ja hienoa. Tosin miinusta tulee vähän siitä, että DJI:n oma Mimo -ohjelma kuumensi allekirjoittaneen Samsung Galaxy S22 Ultraa ihan hitokseen. Mielellään kuulisin kommentteja siitä että millaista luuria te käytätte oman Osmo Mobilenne kanssa, ja kuumeneeko se teilläkin? Mene tiedä, hyvältä näyttää kuitenkin!

Itse paikan päällä vallitsi tyrskyisän hyrskyinen tunnelma, eikä oikein tienny että onko tihkusade yltynyt, onko putouksen edessä vaan niin märkää vai kenties molempia. Helppoa ja hauskaahan siellä oli lopulta kikkailla, eikä kamojenkaan puolesta huolettanut, sillä WANDRD:n D1 sekä PRVKE kestävät todella hyvin säätä ja kosteutta. Liten roll toppiin pyöräytetty F38 avautui nopeasti ja helposti, ja sopiva asento kameralle oli helppo säätää. 


WANDRD PRVKE Lite 11l
PRVKE Lite 11l laajenee roll topin ansiosta jopa 16 -litraiseksi repuksi...


PRVKE Lite 11l
...tai roll toppiin voi pyöräyttää vaikkapa jalustan.


WANDRD:n tuotteet kestävät kovaa käyttöä ja erilaisia sääolosuhteita. Syysreissulla metsässä ne olivat elementissään!


Fannypack D1
Fannypack D1 - Kestää hyvin kosken kuohuja ja kovaa käyttöä



Mökille palattua laitoin kaminaan tulet ja rupesin purkamaan päivää koneelle. Tässä vaiheessa oli aika kytkeä päälle reissun virroittaja, Goal Zero Yeti 200, joka on reilun parin kilon painoinen, pienen auton akun kokoinen varavirtalähde. Tälleen mökkiolosuhteisiin Yeti on just eikä melkeen tehty, ja siitä riittää virtaa niin läppäriin kuin luuriin kuin gimbaaliin kuin kameraan kuin otsalamppuunkin, ja varmaan tällä saisi käynnistettyä autonkin sopivan kaapelin turvin. Erittäin suositeltava vehke nimenomaan tällaiseen sähköttomään mökkiympäristöön useammaksi päiväksi. Rinkkaan tai päiväreissulle voi valita vaikkapa Goal Zeron pienemmän Sherpa 100PD:n, tai ikisuosikkini Intenson 20 000 mAh varavirtalähteen, jota latailin tätä kirjoittaessa Yetistä. Latauskertoja Yetissä on esimerkiksi puhelimelle noin 20, joten siitä riittää vaikkapa mökkivloggiliven vetämiseen. Lisävarusteiksi Goal Zero tarjoaa myös tehokkaita aurinkopaneeleja, joita en pilvisen syksyiseen Kainuuseen kuitenkaan ottanut mukaan.

Goal Zero Yeti 200
Goal Zero Yeti 200 - Mökkireissun virroittajassa on monta erilaista liitäntää, virtaa riitti hyvin koko viikonlopuksi.


Kaiken kaikkiaan syysreissu varusteineen oli tosi mukava, ja kaikki mukaan otettu toimi odotetulla tavalla tai jopa vielä paremmin. Varsinkin Sonyn ZV-E10, OM5 sekä Ulanzin Zero F38 jäivät kutkuttelemaan, tiedä vaikka päätyisin investoimaan seuraavaksi kameraan. Ehkä kuitenkin tyydyn johonkin vähän vaatimattomampaan jalustaan, sillä ainakin toistaiseksi tämä basisti taitaa keskittyä staattisten livevideoiden ja biljardipelien taltiointiin. WANDRD:n Carryall 60l, Fannypack D1 ja Iron Man III -pidike ovat sen verran laadukkaita ja hyviä kamppeita, että ne oli pakko ostaa pois kuleksimasta.

13.2.2024

Kuvaajien maaliskirppis 9.3.2024 Johteenpookissa

Tule myymään omia vanhoja valokuvaustarvikkeitasi tai muuten vaan tunnelmoimaan, inspiroitumaan ja tapaamaan muita kuvaajia.
2.1.2024

Pohjoisen lumoissa | Valokuvaajan tarina Samuli Rosenberg

Lapin luontoa kuvaava Samuli Rosenberg kirjoitti meille blogin pohjoisen valokuvauksen erityispiirteistä ja käytetyillä laitteilla kuvaamisesta.
2.11.2023

Syysretkellä testattua (Jere Fotonordicilta)

Fotonordicin Jere lähti käymään Hepokönkään vesiputouksella, ja otti mukaansa kaikkea uutta kivaa aina WANDRD:n repuista Ulanzin uuteen jalustaan.
3.10.2023

Nikkor Zetat vastakkain (Lauri Laine)

Testissä siis Nikkor Z 20 mm f/1.8 sekä Nikkor Z 14–24 mm f/2.8 tähtimaisemakuvauksessa
30.8.2023

Mikä voi mennä vikaan… (Mia Surakka)

Kun edessä on unelmien luontokuvausreissu ja matkan varrella ei ole mahdollista hankkia tarvikkeita rikkoontuneiden tilalle, on mietittävä hyvin tarkkaan mitä pakkaa matkalle mukaan. Hektinen kuvausaikataulu aiheuttaa omat kriteerit tarvikevalikoimalle ja veneestä kuvattaessa kameran ei myöskään toivoisi putoavan veteen.
23.8.2023

Aloittelijan check list - Mitä kameratarvikkeita tarvitsen? (Creator Akatemia)

Kiinnostaako valokuvaus, mutta se tuntuu monimutkaiselta ja "tekniseltä hifistelyltä"? Creator Akatemia kirjoitti sulle blogin niistä asioista, joita olet ehkä miettinyt, muttet ole kehdannut kysyä.
14.8.2023

✨The Kuvauspäivä - Kuukauden somekuvat päivässä!✨ (Creator Akatemia)

Hei pienyrittäjä! Tuntuuko susta, että olet jatkuvasti hieman jäljessä yrityksesi somepostauksissa? Otatko kuvia pitkin päivää tai viikkoa - tai silloin, kun some-postaus olisi jo pitänyt olla julkaistuna? Ehkä olet kokenut tilanteen, jossa säännöllinen somen päivittäminen on tyssännyt sopivien kuvien puutteeseen. Yhteistyökumppanimme Creator Akatemia kirjoitti blogin innoittamaan somekuvien ottoon!
7.8.2023

Kittizoomi vai käytetty ammattizoomi samalla rahalla? (Mika Mäkinen)

Harkitsetko tällä hetkellä peilittömään runkoon yleiszoomia, mutta et oikein tiedä kannattaisiko ostaa täysin uusi “kitti” vai käytetty hieman vanhempi “L” -linssi samalla rahalla?
25.5.2023

Makrokuvaus salaman kanssa – kannattaako se ja millaisella on helppo aloittaa

Keväisin monet innostuvat lähikuvauksesta eli makroilusta. Luonto suorastaan pursuaa potentiaalisia kohteita ja pian huomaakin haluavansa nostaa kuvien laatua uudelle tasolle. Mika Mäkinen, eli mygearphoto miettii blogissaan, kannattaako makrokuvaajan satsata salamaan.
21.9.2022

Jos pitäisi valita yksi – Petri Puurunen

“Jos pitäisi valita yksi objektiivi” on yleinen kysymys valokuvaajalle. Petri Puurunen vastaa ensimmäisenä.
6.9.2022

Fujin kompaktit primet katuvalokuvauskäytössä (Tuomas Valtanen)

Miten Fujin kompaktit primet soveltuvat katukuvauskäyttöön katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen @tuomasvaltanenphoto mielestä.
15.6.2022

Fujifilm X-T4 Islannissa (Toni Eskelinen)

Valokuvaaja Toni Eskelinen testasi Fujifilm X-T4 kameraa 16-55mm f/2.8 objektiivin kanssa tosi toimissa Islannissa.
9.6.2022

Ricoh Theta X testissä (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen testaili Ricoh Theta X:ää asuntojen virtuaalikierrosten merkeissä ja totesi sen päteväksi 360 kuvauksiin.
6.5.2022

Irix Cine – Hyppy cinelinssien maailmaan (The Story)

Cinelinssejä on tullut viime vuosina markkinoille yhä enemmän ja ne ovat hinnaltaankin aiempaa edullisia. Tuotantoyhtiö The Story kuvasi Irixin cinelinsseillä lyhytelokuvan.
10.3.2022

Sigman Fujifilm-primet ensitestissä (Tuomas Valtanen)

Sigma julkaisi vihdoin ensimmäiset prime-objektiivit Fujille. Katuvalokuvaaja Tuomas Valtanen pääsi testaamaan objektiivien demoversioita Helsingin kaduille.
28.2.2022

Testissä Godox TT685IIc -salama (Mika Mäkinen)

Mika Mäkinen sai testiin Godoxin uuden TT685c -salaman MkII-version. Lue mitä mieltä mygearphoto oli tästä budjettisalamasta!
21.2.2022

Ensituntumaa: Sony A7IV (Petri Puurunen)

Petri Puurunen testasi uuden Sony A7IV:n ja tässä blogi Petrin ensikosketuksista laitteeseen.
11.2.2022

Fotonordicin Hepen kuvauskalusto

Tässä katsaus Fotonordicin Hepen kuvauskalustoon, jolla on kuvattu esimerkiksi Suomen lumilautamaajoukkueen harjoitusleirejä ja kilpailumatkoja.
5.2.2022

Fotonordicin Jarin kuvauskalusto

Tässäpä kurkkaus Fotonordicin pitkäaikaisimman työntekijän, Jarin kameralaukkuun. Canon-miehen kalustoon kuuluu muun muassa riistakamera, jonka kuviin ei ole vielä ilvestä tallentunut vaan jotain aivan muuta.
26.1.2022

Fotonordicin Jaanin kuvauskalusto

Fotonordicilla vastaanotossa, asiakaspalvelussa ja tiskillä työskentelevä Jaani päästää meidät tällä kertaa kurkistamaan kuvausreppujensa sisältöön.
26.1.2022

Talven ihmemaata taltioimassa

Fotonordicin Juuso kirjasi parhaat ohjeet ja vinkit, joiden avulla olet astetta valmiimpi talvisiin kuvausseikkailuihin.
26.1.2022

Katuvalokuvaajan mietteitä ja vinkkejä (Tuomas Valtanen)

Katuvalokuvauksessa tallennetaan jokapäiväistä elämää julkisella paikalla. Lue katuvalokuvaaja Tuomas Valtasen kattava blogi katuvalokuvauksesta!
25.1.2022

Ensituntumaa: DJI Mavic 3 Flymore-combo (Petri Puurunen)

Valokuvaaja Petri Puurunen otti ensituntumaa uuteen DJI Mavic 3 -droneen. Lue blogistamme Puurusen mietteet uudesta kopterista.
14.1.2022

Fotonordicin Jaakon kuvauskalusto

Tällä sivulla on listattuna Fotonordicin Jaakon luottokalusto kuvauksiin.
13.1.2022

Fotonordicin Juuson kuvauskalusto

Tässä on listattuna Juuson luottokamat, joilla hän hoitaa kaikki kuvaukset!
14.12.2021

5 vinkkiä matkakuvaamiseen (Teppo Tirkkonen)

Teppo Tirkkonen on matkailu- ja seikkailuvalokuvaaja Oulusta. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Aurinkomatkat, Finnair ja Revolution Race. Kaupallisten töiden ohella Teppo kuvaa omia projekteja, usein Pohjois-Suomessa. Hyvä matkakuva herättää katsellessa välittömästi tunteen: ”Haluan mennä tuonne!” Se on missioni aina, kun lähden matkalle kuvaamaan. Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi jokainen meistä on muuttanut matkustustapojaan ja mielestäni matkakuvausta voi yhtä hyvin harrastaa myös omalla paikkakunnalla tai lähistöllä. Tässä siis viisi vinkkiä matkakuvaukseen!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 2

Lintuja on kaikkialla ja ne ovat kauniita. Sen vuoksi ne ovat varmaankin niin suosittuja kuvauskohteita? Suomessa lintuja on helpoin lähestyä kaupunkien puistoissa tai ruokintapaikoilla, missä ne ovat tottuneet ihmisiin. Muuttoaikoina taas kosteikot, niemenkärjet ja ulkosaaristo ovat hyviä kuvauspaikkoja.
27.9.2021

Koirakuvauksen perusteet (Paula Grekelä / Koiravalokuvausta Lapista)

Kiinnostaako koirakuvaus? Katso alta Paula Grekelän (Koiravalokuvausta Lapista) ohjeet, joilla pääsee hienosti alkuun karvakavereiden kuvaamisessa!
27.9.2021

Finnaturen lintukuvakoulu OSA 1

Lintu- ja luontokuvauksen suosio on 2000-luvulla satakertaistunut. Linnut ovat kauniita ja kuvauksellisia, joten ei ole mikään ihme, että lintukuvaus on niin suosittua.
23.9.2021

Revontulia metsästämässä (Samuli Rosenberg)

Revontulien aika on täällä! Katso alta valokuvaaja Samuli Rosenbergin vinkit, joiden avulla saat taivaantulet ikuistettua!

Sisältö-sivut

Selaa tuoteryhmiä

Asiakastili

Ostoskorisi on tyhjä